Ekonomi

Skene Järn erbjuder en rad olika betalningsalternativ, valet är ditt!

Faktura via e-post
Genom faktura via e-post får du fakturorna direkt till din mail som bifogad PDF. Du kan sedan spara alla fakturor direkt i din dator. Detta är kostnadsfritt och även ett grönt alternativ då man kringgår all pappershantering. Om du vill få dina fakturor via e-post kan du göra anmälan här.

E-faktura via internetbank (Kommer snart)
Få din faktura direkt till din internetbank helt kostnadsfritt. Genom att logga in på din internetbank kan du ansluta Skene Järn som betalningsmottagare och få nästa faktura direkt i banken. I samma sekund som vi skickar e-fakturan till dig kommer en notis dyka upp i din internetbank som talar om att en e-faktura har anlänt. Klicka enkelt in på fakturan, kontrollera uppgifterna och godkänn sedan betalningen. Det smidiga med e-faktura är att du slipper, gång på gång, fylla i OCR-, giro- eller kontonummer. Genom ett enkelt godkännande via bankdosa eller BankID är betalningen genomförd.
Anmälan kan du göra själv via din internetbank och vid eventuella frågor eller guidning hänvisar vi till din bank.

E-faktura via EDI
EDI lämpar sig för de lite större företagen där fakturaflödet är högt. Via EDI får du varken fakturorna till din e-post eller internetbank, istället får du dom direkt till ditt ekonomisystem. Vi gör helt enkelt en integration, en direktlänk mellan vårt och ert ekonomisystem. EDI är kompatibelt med de flesta system.

Med en EDI-faktura är möjligheterna nästan oändliga då den stödjer de flesta kommunikationsprotokollen såsom FTP, SFTP, FTPS, AS2 etc.

Innan du tar kontakt med oss angående EDI hänvisar vi först till din ekonomisystemleverantör för att ta reda på vad som krävs för en integration. Därefter är vi klara att dra igång ett gemensamt projekt för EDI-faktura!

Pappersfaktura
Självklart erbjuder vi även traditionella pappersfakturor men olikt ovanstående betalningsalternativ tar vi ut en avgift på 29 kr per faktura. Till skillnad från t.ex. en faktura via e-post ska en pappersfaktura skrivas ut, postas, transporteras, sorteras och återigen transporteras för att slutligen hamna i dina händer. Detta gör dels negativ verkan på ekonomin men främst på miljön då pappersåtgången sticker i höjden och mängden transporter ökar. Av de anledningarna ber vi kunden tänka till en extra gång men håller självklart alternativet öppet.