Vår historia

Skene Järn är ett familjeägt företag som grundades 1931 med järnhandel som kärnverksamhet. Idag, 90 år senare, är Skene Järn långt ifrån en sedvanlig järnaffär där spik och maskiner endast är en av många kuggar i vår verksamhet.

Grundaren av vår 90 år gamla järnaffär var en man vid namn Fritz Johansson, en man med stort driv och bevisligen en man med välutvecklat affärssinne. År 1931 låg butiken placerad i Skene samhälle, därav namnet "Skene Järn". På den tiden var sortimentet ytterst begränsat och butiksytan...ja, den var inte i närheten av dagens 49 000 kvm. År 1971 hade antalet anställda ökat till hela 10 personer och i samma veva flyttade butiken till platsen där vi håller till idag, drygt 2 km från originalbyggnaden i Skene. Fritz Johanssons hade nog inte ens vågat drömma om att hans "blyga" järnaffär drygt 90 år senare skulle komma att bli arbetsplats åt hela 130 personer och omsätta över 300 mkr. 

Sammanfattningsvis kan vi säga att Skene Järns historia har präglats av djärva satsningar och en framsynthet som många har tvivlat på, men kritiken har oftast tystnat när resultaten har visat sig.