Skene Järn gör sitt 4:e förvärv

Skene Järn AB expanderar genom förvärv av JOVAB i Varberg. Skene Järn tar över verksamheten den 1 mars 2018

JOVAB agerar idag järnhandel med en stark position inom personligt skydd, mot främst proffskunder inom bygg- och industrisektorn med starka rötter i Varberg och Halland. Företaget omsätter idag ca 28 mkr med totalt 9 anställda.  

Förvärvet innebär att Skene Järn går från fyra till fem orter - Skene, Borås, Svenljunga, Tranemo och Varberg. Verksamheten sträcker sig dock runt hela Västsverige med en mobil säljkår och egna turbilar som levererarar upp till 5 dagar i veckan.

- Skene Järn är ett väletablerat företag som delar både vår kundsyn och målsättning. Deras många kunder i området talar för att det finns en dragningskraft som vi, nu bättre än någonsin, kan hantera tillsammans. Det känns också väldigt tryggt att haka på som butik nr. 5 i ledet säger ägarna i JOVAB, Glenn Gunnarsson och Johan Franzén.

De främsta vinnarna till följd av förvärvet är våra bygg- och industrikunder i närområdet. För att våra kunder ska få ta del av vår fulla kapacitet är närhet och tillgänglighet A och O. Vi kan kort sagt säga att vi flyttar in hos våra kunder för att maximera service, samarbete och effektivitet. Självklart medför detta en ökad kapacitet och servicegrad för likaså konsumentkunden. Vi ser också potential i att, på sikt, lyfta in och utveckla några av våra redan befintliga koncept även i Varberg säger Mikael Bjelkenfors, vd Skene Järn AB.

Glenn Gunnarsson, Johan Franzén och övrig personal kommer arbeta kvar på JOVAB precis som tidigare.

- Vi är väldigt måna om personalen. Produkter i all ära men kunskap, service och lokal kännedom är svårslaget säger Mikael Bjelkenfors.

Vi anser att varumärket ”Skene Järn” redan har en bra position i Varbergsområdet då vår ursprungliga och mest omfattande verksamhet bedrivs från Skene-butiken som ligger placerad mitt i genomfartsleden (riksväg 41) mellan Borås-Varberg. Dessutom har vi många ”Sjuhäringar” som antingen har bosatt sig eller är sommarboende i Varbergs Kommun. JOVAB kommer integreras stegvis i Skene Järn men behåller sin befintliga profilering säger Mikael Bjelkenfors.


För ytterligare information kontakta:

Mikael Bjelkenfors, vd Skene Järn AB

070-632 57 96, mikael.bjelkenfors@skenejarns.se

Aktuellt

Visa fler