Hultafors köper amerikansk tillverkare av premiumverktyg

Martinez Tool Co finns i Kalifornien och gör ”Made in the USA” premiumverktyg för den professionella hantverkaren. Bolagets mest kända produkt är titanhammare av hög kvalitet som marknadsförs på den egna hemsidan och genom nationella och internationella återförsäljare.

– Vi är djupt imponerade av innovationsnivån och Martinez Tools fokus på slutanvändaren, vilket snabbt har gjort varumärket välkänt bland professionella slutanvändare som endast är nöjda med produkter och kundupplevelser på absolut högsta nivå, säger Pete Chatel, President Hultafors Group i Nordamerika. Vår intention är att fortsätta bygga på denna starka grund och driva Martinez Tool Co som ett eget varumärke i vår befintliga produktportfölj.

Förvärvet är en del av Hultafors Groups strategi att bredda vår produktportfölj med innovativa varumärken för professionella slutanvändare, skriver Hultafors i ett pressmeddelande. Bolaget har stor strategisk betydelse då det kan hjälpa till att stärka positionen på den amerikanska marknaden med ett attraktivt ”Made in the USA” premiumvarumärke.

– Hultafors Group delar min passion för innovation, överlägsen kvalitet och kundservice och i mina ögon är de den perfekta långsiktiga ägaren för Martinez Tools Co, säger Mark Martinez, VD och grundare av Martinez Tool Co. Vi har redan många spännande projekt inplanerade och jag ser fram emot att få starta denna resa tillsammans.

Martinez Tool Co omsatte 6 MUSD under 2021 med tvåsiffrig tillväxt och med en lönsamhet över Hultafors Groups övriga verksamhet.

Källa: JBF - Branschtidningen för Järn-, Bygg- & Färgfackhandlare

 

Aktuellt

Visa fler