Enander Maskinaffär byter namn till Skene Järn

Enander Maskinaffär har genomgått en omfattande ombyggnation och i samband med invigningen så byter man namn till Skene Järn.

Under vintern har Enander Maskinaffär genomgått en stor ombyggnation och totalrenovering invändigt. Butiksytan har dubblerats och sortimentet breddats med ett stort utbud av proffsverktyg, maskiner och arbetskläder. Den stora Skog & Trädgårdsavdelningen med Husqvarna i spetsen har fått sig en uppfräschning och är fortfarande en viktig del av verksamheten.

Förändringen av sortiment och omvandlingen mot en yrkesbutik för proffs är en naturlig fortsättning på Skene Järns satsning i Boråsområdet mot företag och hantverkare som påbörjades med förvärvet av Arbeja Yrkeskläder förra året. Arbejas verksamhet har nu helt och hållet flyttat in de nya större lokalerna på Bäckeskogsgatan som även huserar samarbetspartnern Fristads första konceptbutik i världen. Fristads har identifierat en stor möjlighet att presentera arbetskläder på ett bättre sätt ute hos sina återförsäljare och har därför utvecklat en ny ”Shop In Shop”-lösning med en helt ny butiksinredning som kan visa deras produkter och varumärke på ett bättre sätt.

- Skene Järn var tidiga med att de vill satsa stort tillsammans med Fristads när de skulle ta sitt koncept till nya lokaler i Borås och har varit en perfekt partner för att lansera vår första nya Shop In Shop, säger Jonatan Andersson, Marketing & E-Commerce Manager på Fristads.

Enander Maskinaffär har ingått i Skene Järn-koncernen sedan förvärvet 2013 men har fram tills nu behållit namnet. Men i samband med nyöppningen och invigningen byter butiken alltså namn till Skene Järn Borås.

- Vi kände att det är en bra tidpunkt för ett namnbyte eftersom butikens inriktning och sortiment genomgått ganska stora förändringar i och med ombyggnationen, förklarar Mikael Bjelkenfors VD för Skene Järn-koncernen.

Skene Järn har nu butiker i eget namn i såväl Borås, Skene, Svenljunga som Tranemo. Därtill tillkommer JOVAB i Varberg - en järnhandel med en stark position inom personligt skydd mot främst proffskunder inom bygg- och industrisektorn.

Aktuellt

Visa fler