Skene Järn AB förvärvar Arbeja AB

Skene Järn AB fortsätter sin offensiva expansion genom förvärvet av Arbeja Yrkeskläder i Borås. Skene Järn tar över verksamheten från och med den 1 december 2018.

Förvärvet innebär att Skene Järn förstärker sin redan starka position inom profil- och yrkeskläder och är en del av vår satsning på järnhandel och arbetskläder i Boråsområdet. Skene Järn är sedan tidigare etablerade lokalt i Borås med Enander Maskin och det senaste förvärvet är en del av strategin att bli det dominerande företaget i regionen inom proffsverktyg, maskiner, arbetskläder och förnödenheter till företagskunder inom bygg, installation, industri mm. Arbeja kommer att fortsätta sin verksamhet i befintliga lokaler och den tidigare delägaren Cia Bertilsson, med sin långa erfarenhet och stora kundkännedom i branschen, blir i samband med övertagandet anställd på Skene Järn AB.

- Vi ökar i och med förvärvet vår lokala närvaro på vår idag största marknad - Borås. Detta ger våra nuvarande kunder och även nya kunder ökade möjligheter att ta del av Skene Järns helhet. Inte minst viktigt är att få in den spetskompetens i vår organisation som vi behöver för att kunna leverera det bästa kunderbjudandet, berättar Mikael Bjelkenfors, VD för Skene Järn.  

Närheten till kunderna, det personliga bemötandet och den lokala förankringen är något som de två företagen har gemensamt.

- Det känns riktigt bra att lämna över verksamheten till ett lokalt företag med tydliga mål och starka ambitioner, säger Henrik Bertilsson, tidigare delägare av Arbeja.

Mikael Bjelkenfors ser fram emot att få vidareutveckla samarbetet med alla kunder som Cia och Henrik byggt upp under åren och att nu kunna erbjuda dem den helhetsservice som är Skene Järns signum.

Arbeja AB är ett lokalt Boråsföretag som har servat kunder med arbets- och profilkläder sedan 1986 och omsätter idag ca 3 MSEK. Med ett stort utbud och lagerhållning kan kunderna prova sina kläder på plats i butiken. Genom selektiva val av leverantörer erbjuder företaget det bästa inom arbets- och profilkläder som marknaden har att erbjuda och även transfertryck och brodyr. Fram tills nu har Arbeja ägts och drivits av Henrik och Cia Bertilsson.

Aktuellt

Visa fler